سفر یک روز طولانی به درون شب

جمعه ۱۵ بهمن ۱۳۸۹ ساعت ۲۰:۲۹


سريال کارآگاهي «دايره جنايي» اولين بار 27 اوت 2007 از شبکه هفت استراليا روي آنتن رفت و تا کنون چهار فصل از آن پخش شده است. داستان سريال در دفاتر پليس در ملبورن در ويکتوريا روي مي‌دهد. شخصيت‌هاي اصلي «دايره جنايي» را شش کارآگاه که روي پرونده‌هاي جنايي تحقيق مي‌کنند و سه افسر ارشد آنها تشکيل مي‌دهند.

جان هاگينسن و جان باناس خالقان مجموعه «دايره جنايي» هستند و ناني هيزلهرست، شين بورن، دانيل مک‌فرسن، نادين گارنر، آرون پدرسن، دامين ريچاردسن، ناديا تاونسند و جان آدام در نقش‌هاي اصلي ظاهر مي‌شوند. هاگينسن و باناس همچنين فيلمنامه‌نويسان سريال هستند. هاگينسن پيش از اين در مجموعه‌هايي چون «موش‌هاي آبي»، «نواي مرگ» و«ماموران آبی پوش» کار کرده و باناس از فيلمنامه‌نويسان سريال «پرستاران» است. ايده ساخت مجموعه «دايره جنايي» از آخرين سال‌هاي هزاره قبلي مطرح شد. اين سريال در عين حال شباهت‌هايي با سريال«پماموران آبی پوش» دارد که پيش از اين مجموعه پخش شد. هر دو مجموعه در ويکتوريا دومين شهر پرجمعيت استراليا توليد و شرکت تهيه‌كننده و شبکه تلويزيوني پخش‌كننده هر دو سريال يکي است و از اين جهت مي‌توان «دايره جنايي» را به نوعي دنباله«پلیس های آبی پوش»دانست که يک سريال پليسي بود و در 13 فصل از 1994 تا 2006 روي آنتن مي‌رفت. بخش زيادي از «دايره جنايي» در استوديوهاي سِوِن در ملبورن جنوبي فيلمبرداري شده است. «دايره جنايي» در فرانسه، ايرلند، هلند، نروژ و نيوزيلند هم پخش مي‌شود و پیش از این نیز از شبکه یک تلویزیون ایران پخش شده است.

زندگی در ميان خون، اضطراب و اندوه


کارآگاهان جوان سريال «دايره جنايي» شامل جنيفر مپلتورپ دختري بلندپرواز و باهوش، سايمون جوينر جواني پرشور و با اعتماد به نفس، دانکن فريمن بلندپرواز و مت رايان پرهيجان و مصمم هستند. اين چهار شخصيت در تمام فصل‌هاي سريال حضور دارند. آلي کينگستن و نيک باکانان دو کارآگاه جوان ديگر هستند که در ادامه کار به آنها محلق مي‌شوند. اين شش نفر زير نظر بازرس برنيس ويورلي، کارآگاه ارشد استنلي‌ وولف و بازرس تري جارويس کار مي‌کنند.

«دايره جنايي» تنها درباره تبهکاران نيست. بيشتر قتل‌ها را آدم‌هاي معمولي انجام مي‌دهند. يک لحظه جنون، يک شکست در برقراري ارتباط، يک حرکت از روي نااميدي، همه و همه مي‌توانند انگيزه‌اي براي جنايت باشند . بخش عمده زندگي عادي کارآگاهان اين سريال در خون، غصه و درام روي مي‌دهد. در واقع روز آنها زماني آغاز مي‌شود که روز آدم‌هاي عادي به پايان رسيده است. نکته جالب درباره مجموعه «دايره جنايي» اين است که فرض اوليه داستان‌هاي آن اصلا تازه نيست. يک جنازه پيدا مي‌شود و کارآگاهان بايد قاتل او را پيدا کنند. اين را پیش از این به دفعات ديده‌ايم. آنچه بديع و جالب به نظر می رسد، شخصيت‌ها و روابط آنها با يکديگر است.
شخصيت‌هاي سريال «دايره جنايي» شبيه آدم‌هاي عادي هستند و شبيه آدم‌هاي عادي نسبت به اتفاقات واکنش نشان مي‌دهند. اين نبايد خيلي غيرعادي باشد اما هست. ضمن اينکه «دايره جنايي» برخلاف بسياري از مجموعه‌هاي پليسي که طنز براي آنها آخرين اولويت است، بسيار بامزه است. تماشاگر مي‌تواند هنگام ديدن سريال تفريح کند و در همان حال به آدم‌هايي که جان‌ خود را از دست داده‌اند، احترام بگذارد. اين درست که بين افراد دايره جنايي رقابت‌هايي وجود دارد، اما تمرکز اصلي مجموعه روي داستان اصلي هر اپيزود است.

پليس‌های باورکردنی


«دايره جنايي» براي ژانري که بيشتر به خاطر دوز و کلک‌هاي قضايي و ساختار بسيار شيک شهرت دارد، يک نمايش پليسي از مد افتاده به نظر می رسد . جان باناس، يکي فيلمنامه‌نويسان سريال مي‌گويد: "تصور ما اين بود که مردم ديگر از سي‌ اس ‌آي و غوطه‌ور شدن در سلول‌هاي خون خسته شده‌اند".
او ادامه مي‌دهد: "ما بيشتر مي‌خواستيم آدم‌هايي را به تصوير بکشيم که قابل باور هستند و کارهاي قابل باور انجام مي‌دهند. در دنياي واقعي راز جنايت‌ها از طريق شناسايي و سعي و تلاش فراوان فاش مي‌شود، نه با لوله آزمايش در يک آزمايشگاه".
به نظر مي‌رسد همين ويژگي‌ها باعث شد فصل اول سريال هم با استقبال تماشاگران روبه‌رو شود و هم منتقدان. شاخص‌ترين جنبه کار دوري سازندگان «دايره جنايي» از قواعد پذيرفته‌شده سريال‌هاي پليسي آمريکايي در مورد استفاده از جلوه‌هاي ويژه، اقدامات روش‌هاي دور از ذهن براي کشف جرم و اتکاي بيش از حد به سبک بود.
جان هاگينسن، ديگر نويسنده مجموعه هم مي‌گويد: "کاري که
ما انجام داديم پرداختن به يک داستان جنايي- معمايي در حدود نيم‌ساعت بود، چيزي که احساس مي‌کنيم ستون فقرات کار است و خيلي اهميت دارد این است که هر هفته يک داستان جنايي- معمايي جالب داشته باشيم."

ماري‌ آن کارول تهيه‌کننده «دايره جنايي» نيز با ابزار خوشحالي از موفقيت سريال مي‌گويد: "ما مجموعه‌اي ساختيم که مردم آن را ديدند که کار بسيار سختي است. خيلي وقت‌ها نمي‌دانيد بايد چه کار کنيد تا مردم کار شما را ببينند." «دايره جنايي» در همان حال که رويه پليسي را مورد توجه قرار مي‌دهد، زندگي شخصي شخصيت‌هاي خود را هم از نظر دور ندارد. باناس اعتقاد دارد کار زماني بهترين شکل را به خود مي‌گيرد که داستان جنايي با داستان‌هاي شخصي در هم آميخته شود.
او مي‌گويد: "اين کار بسيار سختي است، اما نقطه توازن را پيدا کرديم."
هاگينسن اعتقاد دارد: "سخت‌ترين کار اين است که چيزي کاملا آشنا نسازي." او مي‌گويد: "اساسا دوست نداريد تماشاگر مثلا بگويد من اين را پنج سال پيش در يک سريال آمريکايي ديده‌ام."

یک سریال محبوب

فصل اول مجموعه «دايره جنايي» شامل 14 اپيزود از اوت تا نوامبر 2007 روي آنتن رفت و هر اپيزود آن به‌طور متوسط 1.611 ميليون تماشاگر داشت. فصل دوم از ژوئن 2008 تا مارس 2009 پخش شد و متوسط تماشاگران آن با کمي کاهش نسبت به فصل اول به 1.506ميليون رسيد. اين فصل شامل 22 اپيزود است. اولين اپيزود فصل سه 10آگوست 2009 روي آنتن رفت و پخش فصل چهارم آن به تازگی شروع شده که همچنان ادامه دارد. این سریال یکی از محبوب ترین سریال در میان مردم استرالیا محسوب می شود.

منبع : فیلم نگاه
برای ثبت دیدگاه خود، اپتدا وارد وسایت شوید.

دیدگاه ها

soha
  • soha
  • .
  • ۱۳۹۲/۱۰/۲۰ ساعت ۱۶:۶
  •  18
  • |
  •  24
  • |

    جزء سریالهای پلیسی جذاب بود اتفاقاتی که آدم های عادی خالق آن بودند و سختی کار پلیس به صورتی قابل احساس و باور پذیر به تصویر کشیده شده بود